Nicola Ojoki: ”Pas in Nederland leerde ik wat vrede was.”

“PAS IN NEDERLAND LEERDE IK WAT VREDE WAS”

“Ik ben geboreNicola_focf_2016n en opgegroeid in Zuid Soedan. Het was oorlog daar, en ik wist niet anders dan dat dat de normale situatie was. Ik kende niet anders. Pas toen ik naar Nederland kwam, leerde ik wat vrede was. Daardoor ging ik anders denken over mijn leven in Zuid Soedan. Ik zag hier hoeveel beter het kon zijn.

Het is nog steeds oorlog in Zuid Soedan. Veel kinderen die daar opgroeien, leven op straat. Zij kennen, net als ik toen, niets anders dan oorlog. Ik ben met Friends of Children Foundation gestart om hen te helpen. Eerst door hen van de straat te halen en in gastgezinnen te plaatsen, daarna door opvoeding en onderwijs te bieden en hen te helpen zelfredzaam te worden. Als ik iets kan doen om deze kinderen een beter leven te geven, dan wil ik dat graag doen.”

Nicola Ojoki van Friends of Children Foundation (http://www.svvs-wau.com/nl) zal aanwezig zijn op Festival Mondial, zaterdag 10 september in het Oranjepark in Apeldoorn. ‪#‎schakelmee‬!