Mondial lanceert de EerlijkWinkelen route Apeldoorn

Eerlijkwinkelen

Op donderdag 9 april vond de lancering plaats van een zeer bijzondere winkelroute, te weten de EerlijkWinkelen route Apeldoorn. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het souterrain van het stadhuis, waar wethouder Olaf Prinsen tussen 18:00 en 19:00 uur de doop zal verrichten. Iedereen is welkom.

Mondial, de stichting die zich bezighoudt met het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in ontwikkelingslanden, is de bedenker van de EerlijkWinkelen Route Apeldoorn. Daarmee geeft Mondial concreet handen en voeten aan het standpunt dat eerlijk winkelen, waarbij producten worden verkocht die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu, zoals Fair Trade, en biologische en tweedehands waar, een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden en het terugdringen van de armoede in ontwikkelingslanden.

Door het openen van de EerlijkWinkelen route Apeldoorn wil de stichting Mondial het werk van de 43 aangesloten organisaties ondersteunen en daarmee de uitbuiting van mensen in ontwikkelingslanden en het verdwijnen van kostbare natuur helpen voorkomen. Een leuk en mooi product hoeft immers ten koste te gaan van een ander. Mooi en leuk zijn prima te combineren met goed.

Mondial haakt met dit initiatief voor deze route aan bij de Stichting EerlijkWinkelen, die zich als opdracht gesteld heeft om eerlijk en duurzaam winkelen onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

De stichting Mondial heeft in Apeldoorn die winkels in kaart gebracht waar producten worden gebruikt of verkocht die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu. De EerlijkWinkelen Route wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar Fair Trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen.

Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken is, naast de EerlijkWinkelen route in kaartvorm, ook een EerlijkWinkelen App ontwikkeld. Wie in zijn of haar buurt dus op zoek is naar biologische katoen, naar Fair Trade-rijst of naar een organisch verzorgingsproduct, kan dit op de smartphone vinden. Tik en klik en je weet waar je heen kunt. De EerlijkWinkelen app wijst de weg. Maar behalve in Apeldoorn kun je met deze app ook in zo’n 50 andere Nederlandse gemeenten terecht voor duurzame producten.

Het winkelaanbod van de EerlijkWinkelen route is heel divers. Van kleding tot speelgoed, van cosmetica tot meubels, er is voor ieder wat wils. Ook koffieshops en lunchrooms zijn op de app te vinden en er zit ook een filtermogelijkheid op om bijvoorbeeld gericht alleen naar winkels met kleding, cadeaus of eten & drinken te zoeken. De EerlijkWinkelen route in kaartvorm is te verkrijgen bij de aangesloten bedrijven en de app is geschikt voor IOS en Android-besturingssystemen en is gratis te downloaden.

Download voor IOS (Apple Store)
https://itunes.apple.com/nl/app/eerlijkwinkelen/id955135817?mt=8

Download voor Android (Google Play)
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.eerlijkwinkelen.android

Voor meer informatie:
www.eerlijkwinkelen.nl
www.facebook.com/eerlijkwinkelen
twitter.com/EerlijkWinkelen