Bruggen bouwen

IMG_20160617_091825“Ik wil bruggen bouwen. Tussen kerk en samenleving. Tussen kerken onderling. Tussen religies. Tussen mensen. Die verbinding raakt ook aan het hart van Mondial – wanneer je samen optrekt, heb je meer kracht. Daar wordt de samenleving beter van.

Voor mij is verbinding de kracht van mijn geloof. Er zijn voor de mensen. Er zijn voor de wereld. Ik zou verstikt raken wanneer ik niet buiten mijn organisatie zou kunnen reiken.

Dwars tegen de zichtbare werkelijkheid in geloof ik vooral in het goede van de mens, en in een God die het goede in de mens gelegd heeft. Dat goede is in de buitenwereld niet altijd zichtbaar, maar wel heel aanwezig. Ik merk het in persoonlijk contact met mensen, maar ook wanneer ik een politiekorps toespreek tijdens een Iftar-maaltijd, of wanneer ik tijdens een interreligieuze bijeenkomst bespreekbaar maak wat er recentelijk in Orlando is gebeurd (op 12 juni 2016 zijn daar 50 homoseksuele mensen doodgeschoten, red.).

Ik weiger te geloven dat mensen van nature slecht zijn, zelfs al ben je dat door de actualiteit soms geneigd te denken. In mijn ogen is er juist heel veel energie nodig om slechte dingen te doen. Wanneer we het goede als uitgangspunt houden, zijn we in staat om bruggen te bouwen. Die positieve boodschap wil ik uitdragen.”

Theo van Driel van Apeldoorns Beraad van Kerken (www.apeldoornsberaadvankerken.nl) zal aanwezig zijn op Festival Mondial, zaterdag 10 september in het Oranjepark in Apeldoorn.
Kerk in Actie (www.kerkinactie.nl) zal ook vertegenwoordigd zijn op het Festival. ‪#‎schakelmee‬!